Menjetek el és tegyetek tanítvánnyá minden népet!

2023. január 22. vasárnap

A mai tanítás is áldás volt számunkra, sok személyes üzenetet kaphattunk az Úrtól.

Zoltán testvér Jézus misszióparancsát helyezte ismét a szívünkre. Ez a parancs egyértelmű és egyszerű: menjünk, hirdessük és éljük az Ő életét mindenhol. Nem kért tőlünk bonyolult dolgot az Úr. De vajon amellett, hogy értjük, tesszük is? Talán rendkívül buzgón, már-már vakon szolgálunk mindenfélét, de mindez hiábavaló, ha nem vagyunk engedelmesek, és nem azt tesszük, amit Jézus parancsolt. Ha ő a hegyre hív, akkor menjünk fel a hegyre, de figyelve arra, hogy ő melyiken van. Lehet, hogy a ’hegymászás’ kapcsán kérdéseid, kétségeid vannak. Ez nem baj akkor, ha keresed, kutatod a válaszokat, ha igazán érdekel, mi Isten akarata.

Amikor igazán nehéz helyzetbe jutunk, akkor derül ki, mi van bennünk. A hitünk akkor mutatkozik meg valójában, amikor tétje van. És ha a különböző nyomorúságokban, betegségekben valaki Istenre tud mutatni, az hiteles misszómunkát végez.

Jézus azért adhatott parancsot, mert neki van hatalma. Ő küld el és hatalmaz fel bennünket arra, hogy részt vegyünk missziójában. Arra hív, hogy legyünk tanítványai, majd tegyünk másokat is azzá. A tanítványság életforma, Jézussal járás. Ahogy vele járunk, megismerjük őt, úgy mélyül a hitünk. És ez a hit cselekedetekkel jár, azokban mutatkozik meg. Az emberek erre figyelnek fel: nem arra, amit mondunk, hanem sokkal inkább arra, amit teszünk, ahogy tesszük. Nézik, hogy az életünk összhangban van-e a szavainkkal. Sokan hajlamosak beleesni a hibába, hogy azt gondolják, az ő felelősségük valakinek a megtérése. Ez nem így van. A mi dolgunk, hogy Jézus erőterébe vigyük az embereket. Az ő meggyőzésük a Lélek munkája. Arra viszont jó, ha készülünk, hogy bizonyságtételünkben az örömhírt meg tudjuk fogalmazni, jól át tudjuk adni másoknak. Imádkozzunk is azokért, akiket szeretnénk az Úrhoz vinni! Legyen bennünk irántuk való mentő szeretet!

A mezők fehérlenek, aratásra érettek. Isten nyitott kapukat ad elénk. Legyünk mindig készek számot adni a bennünk élő reménységről! Fogadjuk szeretettel az Istent keresőket, ahogy Jézus tette. Ő sosem utasította el, aki hozzá jött őszinte szívvel, de nem is futott azok után, akik neki hátat fordítva az ellenkező irányba mentek el. Nekünk sem kell, viszont vigyáznunk kell arra, hogy a szívünk ne váljon közömbössé az emberek iránt. Hiszen hogyan lehet valaki felé missziózni, akit nem szeretünk?

A missziózáshoz kaptál ajándékokat. Neked mi a lelki ajándékod, hogyan tudsz mások felé szolgálni? Isten zenekarában tudnod kell, milyen hangszeren játszol.

 

Anscha

A teljes igehirdetés ide kattintva hallgatható meg:

Felvételek

Személyesen: vasárnap délelőttönként a Csepeli Baptista Imaházban, a 1215 Budapest, Károli Gáspár utca 35. címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük