Gyermekbemutatás

Hisszük, hogy a gyermek Isten különleges ajándéka, áldása a család számára. Így olvashatunk erről a Bibliában: „Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” (127. Zsoltár 3.vers) Isten csodálatos ajándékát akarjuk megköszönni a gyermekbemutatásban. A család és a gyülekezet ilyenkor hálás szívvel áll meg az ajándékozó Isten előtt és megköszönjük neki az új életet.jesus-and-children

Az ÚR Jézus Krisztus példája nyomán kézrátétellel imádkozunk a gyermekért, hogy testi és lelki egészségben felnövekedve élő hitre is jusson. A szülőkért is imádkozunk, hogy gyermeküket a Biblia útmutatása alapján neveljék fel. A gyermekbemutatás nem képes arra, hogy üdvösséget adjon, vagy bűnöket töröljön el. Mert nincs senki másban üdvösség, csak egyedül Jézus Krisztusban! (Apostolok Cselekedetei 4,12)

A Bibliában ezt olvashatjuk Jézus Krisztusról: „Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba”. Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.” (Márk 10,13-16)

Lényegtelen, hogy a gyermek hány hetes vagy hónapos, ha szülőként úgy érzed, hogy fontos Isten áldása gyermeked számára, szeretnél hálát adni, vagy szeretnéd kérni Isten tanácsát és segítségét a gyermeknevelésben akkor gyere és imádkozunk veled együtt a gyermekedért.